Saxion en CAA, losmakelijk verbonden nl

Door Ghost op vrijdag 23 mei 2008 21:41 - Reacties (2)
CategorieŽn: Linux, Saxion, Views: 4.654

Zoals ik al eerder schreef, was boterde het niet lekker tussen het door CAA-beveiligde netwerk van het Saxion en Linux-gebruikers. Servers die toegankelijk waren via het Internet werden afgeschermd voor het interne netwerk en Linux-gebruikers werden min of meer gedwongen om door allerlei hoepels te springen om hun werk normaal te doen. Sinds kort niet meer: de weg naar de schoolwebsites, de Subversion-server en de Linux-systemen is twee dagen geleden vrijgemaakt voor Saxion-gebruikers zonder CAA :).

Lees verder »

Op de spreekwoordelijke mat nl

Door Ghost op dinsdag 22 april 2008 09:50 - Reacties (5)
Categorie: Saxion, Views: 5.339

Het schijnt dat mijn blogpost over CAA toch meer stof heeft doen opwaaien dan oorspronkelijk verwacht. Afgelopen vrijdag kreeg ik een belletje van het Management van Saxion waarin ze vroegen of ik vanochtend even langs zou willen komen.

Lees verder »

Saxion, CAA en Linux nl

Door Ghost op dinsdag 15 april 2008 20:26 - Reacties (23)
CategorieŽn: Linux, Saxion, Views: 10.259

In mijn ruim driekwart jaar lessen volgen aan de Saxion Hogeschool in Enschede ben ik achter twee dingen gekomen: de kantine is te duur en het wifi een crime onder Linux. Aan dat eerste probleem valt niet veel meer te doen dan maar een uurtje langer werken en het geld voor dat broodje brie alsnog ophoesten. Die tweede kwestie daarentegen valt met een beetje prutsen op te lossen.

Lees verder »